Dragen met een ringsling

Een ringsling is ideaal voor korte stukjes of voor kinderen die al graag zelf een stukje lopen maar af en toe ook even gedragen willen worden. Hij is snel, klein en gemakkelijk in je tas mee te nemen. Een ringsling is ook erg handig voor de nieuwsgierige kindjes. Met een ringsling draag je je kindje namelijk op je heup, waardoor het gemakkelijk kan rond kijken. Wanneer je kindje toch moe wordt, kan het zijn hoofjde tegen je aanleggen om te gaan slapen. Je kindje wordt dan nog steeds goed ondersteund.
Een ringsling is drager gemaakt van draagdoekenstof die je over 1 schouder draagt. Het is een kort stuk stof (variërend van 1,70 tot 2,00 meter) met aan het uiteinde 2 ringen. Om een ringsling te gebruiken, hoef je alleen de stof door de ringen te halen en daarna te stof aan te trekken. Zo creëer je op een snelle manier een erg mooie houding voor je kindje, op je heup of op je buik. Een ringsling vereist dus geen lastige knooptechnieken en je kindje zit snel in de ideale houding. Omdat je op één schouder en één heup draagt wordt het gewicht niet mooi verdeeld. Doordat de stof net als bij een draagdoek helemaal om je heen zit, zal een ringsling niet zwaar aanvoelen en heel comfortabel dragen voor mama en baby. Ouders met rugklachten en ouders die hun kindje graag langere tijd achter elkaar willen dragen raad ik aan te kiezen voor een draag methode die het gewicht over beide schouders verdeeld.
Een ringsling is te krijgen in verschillende vormen bij de schouders. Hieronder zie je afbeeldingen van deze verschillen:
PLeated folded gathered
Welke vorm je zelf prettig vind verschild van persoon tot persoon. De een vind het prettig om een wat dikkere laag stof op de schouder te hebben, de ander heeft de stof het liefst zo ver mogelijk uitgespreid om het gewicht over de gehele schouder te verdelen.
Een handige ouder kan zelf een ringsling maken. Persoonlijk vind ik een ringsling gemaakt van doekenstof het prettigst dragen en aanspannen, deze glijden over het algemeen ook soepel door de ringen. Wanneer je zelf een ringsling maakt zorg er dan wel voor dat je professionele ringen gebruikt. Deze zijn over het algemeen gemaakt van metaal en mogen geen lasnaden bevatten. Ringen die lasnaden bevatten kunnen onveilig zijn en worden daarom ook afgeraden.
Tot slot nog even de voor en nadelen van een ringsling op een rij:
Voordelen:
|
Nadelen:
|