Een draagconsult

Knopen met een draagdoek ingewikkeld? Nee hoor, dat valt reuze mee, het knopen is voor iedereen te leren. Je kunt bij mij terecht voor een persoonlijk draagconsult. Ik leer je dan stap voor stap hoe je een draagdoek, ringsling, mei tai of ergonomische drager kan gebruiken, passend bij de ontwikkeling van jouw kindje.
Of je nu op je buik, heup of rug wilt gaan dragen.

Mijn naam is Janine te Pas en ik heb in mei 2014 de opleiding tot draagconsulente gedaan bij het instituut voor hechting. Op dit moment ben ik bezig met een adoptie procedure, hierdoor ben ik helaas ben ik zelf nog geen draagmoeder. Wel draag ik wel geregeld kinderen van vrienden en weet hoe fijn en praktisch het dragen kan zijn. Dit wil ik dan ook graag doorgeven aan andere ouders.

Een draagconsult kan plaats vinden in jouw of mijn huis (Groesbeek). Indien je in de regio Nijmegen woont (Lent, Oosterhout, Beek, Berg en Dal, Groesbeek, Wijchen, Beuningen, Malden, Molenhoek, Mook, Cuijk) zitten de eventuele reiskosten bij de prijs van het consult. Buiten deze regio is het ook mogelijk om een draagconsult aan te vragen. We kijken dan samen naar de afstand en mogelijk komen er dan nog wat reiskosten bij.

Er zijn verschillende soorten draagconsulten waaruit je kunt kiezen: 

Informatie consult:
Bij een informatieconsult geef ik je informatie over ergonomisch dragen en de verschillende draagwijzen; draagdoeken, ringsling, mei tai en ergonomische dragers. Je mag ze bekijken, voelen en proberen. Dit consult is erop gericht te bekijken welke wijze van dragen bij jou en de ontwikkeling van je kindje past. Bij dit consult wordt niet geknoopt en er wordt niet geoefend met je kindje.
De duur van dit consult is 1 uur en kost € 30,00.

knopenjanineAlgemeen draagconsult:
Bij een algemeen draagconsult kun je leren knopen met een doek of kijken we samen naar een geschikte ergonomische drager en hoe deze te gebruiken.
Bij een doekdraagconsult leer ik je 1 op 1 een draagdoek op de juiste wijze gebruiken. We oefenen met een speciale draagpop die qua gewicht en lengte op een echte baby lijkt. Indien je kindje al wat groter is, zijn er ook grotere draagpoppen aanwezig. Wanneer we de knoop uitgebreid met de pop hebben geoefend en je genoeg vertrouwen hebt opgebouwd gaan we met je kindje oefenen. De nadruk ligt hierbij op de juiste houding en goede ondersteuning voor je kindje en een veilige manier van knopen en/of dragen. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het dragen comfortabel is voor jou als ouder.
In het doekdraagconsult leer ik je 1 knooptechniek; dit kan op je buik, je heup of je rug zijn. Ik heb doeken waar je mee kan leren knopen, of je kan je eigen doek gebruiken, als die in het bezit hebt.
Als je liever niet met een draagdoek wilt dragen, dan gaan we de diverse aanwezige ergonomische dragers, mei tai's en/of ringslings samen proberen. De drager die het beste bij jou en je kindje past gaan we samen goed afstellen en leren gebruiken.
Na afloop krijg je een kleine reader waarin je op een rustig moment dingen kunt terug lezen over ergonomisch dragen en de door jou geleerde draagtechniek.
Een algemeen draagconsult duurt ongeveer 1,5 uur en kost €45,00.

Kort draagconsult:
Heb je al ervaring met knopen maar loop je tegen wat moeilijkheden aan?
Gebruik je een ringsling, maar het aanspannen lukt niet goed?
Of zit je ergonomische drager of mei tai niet helemaal lekker?
In het korte consult bekijken we samen de door jou gekozen draagwijze bespreken we het geen waar je tegen aanloopt.
Bij een vraag over knopen lopen we samen door de knoop en geef ik je waar nodig aanvullende tips om fijner en beter te knopen. Bij een ergonomische drager kijken we samen naar het afstellen en het gebruik van de drager.
Een kort duurt ongeveer een 45 minuten en kost € 25,00.

Bollebuiken consult:
Je kunt ook alvast een draagconsult hebben als je kindje nog niet geboren is.  Bij een bollebuiken consult oefenen we alleen met de draagpop, zodat je een idee krijgt hoe het voelt om je kindje te gaan dragen. Indien je voor het dragen met een doek kiest leer je knopen met een rekbare of een geweven doek op de buik. Je ervaart dan alvast hoe een doek voelt en hoe je deze kunt gebruiken, zodat je direct na de geboorte kunt beginnen met het dragen. Indien je na je bevalling liever met een ergonomische drager wilt gaan dragen, dan bekijken we tijdens het consult enkele geschikte dragers voor pasgeboren baby's. Deze kun je dan uitproberen met een pop.
Wanneer je kindje geboren is en je wilt graag nog een keer oefenen met je kindje, dan kan dit.
Een bollebuiken consult duurt ongeveer een uur. Wil je na de geboorte nog een keer oefenen dan duurt dit ongeveer een half uur. De totale kosten hiervoor zijn €45,00.

Voelen, kijken en kletsen:
Nieuwsgierig naar draagdoeken en ergonomische dragers? Of wellicht draag je zelf al, maar je vriendinnen (nog) niet? Organiseer een voelen, kijken en kletsen bijeenkomst.
Bij deze bijeenkomst kom ik bij jou en je vrienden/vriendinnen langs en geef informatie over dragen, draagdoeken en ergonomische dragers. Ook kan ik de verschillende dragers demonstreren. Jullie mogen ze bekijken, voelen en proberen.
De kosten voor een bijeenkomst zijn € 7,50 per persoon, minimum deelname is 5 personen. De duur is ongeveer anderhalf á twee uur.
Bij dit consult regel jij de locatie, vrienden, een hapje en een drankje. Ik regel de dragers en draagdoeken.

Nog even wat aandachtspuntjes:

  • Het is handig dat er tijdens het oefenen met de draagpop er oppas voor je kindje is. Hierdoor kun jij je zelf volledig op het consult richten.
  • Bij een draagconsult bij mij thuis mag er niet gerookt worden. Indien ik bij jou thuis kom vraag ik je ook om tijdens het consult niet te roken.
  • Er mogen geen filmopnames gemaakt worden tijdens het draagconsult.
  • Er is altijd een mogelijkheid om na een draagconsult nog wat vragen te stellen. Hiervoor kun je een mail sturen, er zijn geen extra kosten aan verbonden.
  • Zijn er bijzonderheden bij jou als ouder of bij je kindje? Dan is het handig om dit van te voren door te geven zodat we hier indien nodig extra aandacht aan kunnen besteden.
  • Een Draagconsult is natuurlijk een origineel, leuk en vooral nuttig kraamcadeau! Neem contact op voor de mogelijkheden en/of vragen.

 draagconsultvallendkindgroot

              Tekening gemaakt door: Marc Schaftenaar